Fakse

FAKSE

2 869 769 kr

20,5ak 22,4m 

JÄRVSÖFAKS - EIVA E.

  Fakse finns tillgänglig för naturlig betäckning på bete ( Fribetäckning) i Dalarna.

Fakse betäcker enbart renrasiga kallblodiga trav ston.

1000:- språng ( engångskostnad)

70:-Dygn

6000:-Fölavgift

Priser exkl. momsse

Manke 157 cm, Kors 156 cm, Längd 169 cm.
Stor långlinjerad mäktig hingst av mycket god rastyp. Brett ansatt kort hals. Mycket lång liggande bog. Hög och lång manke, något sänkt rygg. Kraftigt framparti. Mycket långt sluttande kors. Korrekta ben och välbenad från sidan. Taktmässiga rörelser.

 

Modern, Eiva E. var som tävlingshäst framgångsrik och tog rekordet 1.24,5a och tjänade 546.840:-. Hon har i aveln sex avkommor i startbar ålder varav fyra har startat. Förutom Fakse har både Jahn E. och Elda E. tjänat över 200.000:-.

Mormodern Eda Greia har sex startade avkommor som tillsammans har tjänat över 1,1 miljon kronor och förutom Eiva E. har Greibina 322.350 tävlat bra.

Innan du lastar ditt sto för komma till oss

Stoet ska vara barfota runt om och helst nyverkad.

Vi skriver kontrakt på att stoet lämnas på ägarens egen risk och då ansvarig själv för att ha stoet försäkrad om olycka skulle vara framme.

Vi ser helst att stoet är nyligen avmaskad

 

Hur vet jag att stoet blivit betäckt när det är fribetäckning?

Fakse är en väldigt klok hingst när det kommer till betäckningarna, När stoet är i brunst så betäcker han mer än gärna när man är med och bevittnar. Är det ett sto som aldrig blivit naturligt betäckt så kan man få vara med och hjälpa till lite första gången. Så inget sto har lämnat oss  utan bevittnad betäckning.

Sto med föl

Om ni har ett sto med föl vid sidan så går dom på samma bete fast inte ihop i samma hage som fakse och resterande ston utan föl. Detta pga säkerheten för fölet, Så då hand betäcks dom istället

 

Hur länge ska dom vara ihop med fakse?

Så fort stoet går i brunst och han börjar betäcka så brukar det vara klart på 4 dagar. Dom flesta tar hem stona efter ca 10 dagar ifrån att dom kommit och haft en bra brunst. Fakse visar väldigt tydligt när han är klar med varje sto.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)